Prishja e qetesise konsiderohet si ndotje mjedisi.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

10 arsye perse Jezusi nuk eshte Zot dhe Muhamedi nuk eshte Profet:

traket

1.       Jezusi – Nuk eshte ai qe i di te gjitha. (Zoti i di te gjitha) – Mark 24:32 – 36.                           Muhamedi – Eshte e pamundur qe nje burre ne mesin e 50-ve te kryej marredhenie seksuale me nje femije  9 vjecar te mund te quhet profeti i Zotit.

2.       Jezusi – Kurre nuk tha se ai ishte Zoti. Po te ishte Zoti atehere perse nuk e pohoi kete fakt, Zoti nuk ka perse e fsheh identietin e tij.

Muhamedi – eshte e pamundur qe nej burre qe financon komunitetin e tij politiko religjioz duke grabitur karvane tregtie te cilet kaloni midis Arabise dhe Saudise te mund te jete profeti i Zotit.

3.       Jezusi – Sic ka thene edhe vete ai eshte i biri i njeriut dhe Testamenti i vjeter thote te mos i besojme birit te njeriut. Keshtu nese Jezusi ishte biri i njeriut dhe Testamenti i vjeter thote mos i besoni birit te njeriut atehere nuk duhet ti besojme as Jezusit.

Muhamedi – Eshte e pamundur qe nje person i cili inkurajon djalin e tij te divorcoje gruan e vet per arsyen qe vete i ati deshironte ta martonte te mund te jete profeti i Zotit.

4.       Jezusi – Gjithmone ka thene se atij i eshte dhene pushteti dhe autoriteti, ai kurre nuk tha se i posedonte ato. Zoti eshte i plotfuqishem, ai posedon gjithe pushtet.

Muhamedi – eshte e pamundur qe nje burre qe genjen gruan e tij per ta nxjerre nga shtepia ne menyre qe te flinte me sllaven e tij mund te quhet profet i Zotit.

5.       Jezusi – u dergua per nje popull te vecante, jo per gjithe njerzimin, Zoti eshte per gjithe njerezimin “Jam derguar per delet e humbura te shtepise se Izraelit” –Mateu (15:24)

Muhamedi – Eshte e pamundur qe nje burre tu kerkoje gjithe burrave qe ta ndjekin nga pas e me pas ti shohi se si te tere vdiqen njeri pas tjetrin ne betejen e filluar prej tij duke u dhene atyre premtime dhe favore seksuale ne Parajse te mund te quhet profet i Zotit.

6.       Jezusi – hodhi poshte faktin se ishte i mirene sensin se vetem Zoti eshte i mire, prandaj ai nuk te jet dot Zot.

Muhamedi – eshte  e pamundur qe nje njeri te mund tu presi koken 800 cifuteve te cilet kishin jetuar ne qytetin e tij prej shekujsh per arsyen se ata refuzuan ta pranonin ate si lider te mund te jete profet i Zotit.

7.       Jezusi – Ai nuk mund te shpetonte dot askend – Hebrejte (5:1-8)

Muhamedi – Eshte e pamundur qe nje njeri i cili trajtoi si placek lufte grate e cifuteve te masakruar te mund te jete profet i Zotit.

8.       Jezusi – Besimtaret e Jezusit nuk besoni tek ai si Zot (Mateu 16:13-14) & (15-20)

Muhamedi – Eshte e pamundur qe nje njeri te jete aq paranoje prej kritikes saqe te dergoj nje krimniel per te vrare gruan e cila e kritikonte me ane te poezive te mund te quhet profet i Zotit.

9.       Jezusi – Po ju besoni Jezusin apo ate te cilin besonte Jezusi? (Mateu 26:36-44)

Muhemedi – eshte e pamundur qe nje person te mundi te lidhi gjymtyreet e nje gruaje ne nje deve dhe pasi te ndahej ti priste koken dhe ta ekspozonte ne Medina te mund te quhet profet i Zotit.

10.   Jezusi – A do te mund te lindte Zoti prej nje gruaje njerezore, dhe ajo te ishte e afte ta ushqente ate me qumesht dhe te mbante ne duart e saj Zotin.

Muhamedi – Eshte e pamundur qe nje burre te pasi te kete vrare nje lider cifut te maroje te ven e tij 17 vjecare te mund te quhet profeti i Zotit.

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Ndryshimi midis Shqiperise Natyrale e Shqiperise se Madhe

Shqiperia Natyrale perbehet prej atyre trojeve te populluara me banor etnitikisht Shqiptar te ndodhura perreth territorit aktual te Republikes se Shqiperise. Shkurt e sakt midis kufijve te percaktuar prej qeverise se ndertuar prej Ismail Bej Qemalit ne Vlore te 28 Nentorit 1912. Quhet Shqiperi Natyrale pasi u formua krejt natyrshem ashtu sic u formuan vet shtetet e para Europiane ne 1648 pas Paqes se Westphalias.

Shqiperia e Madhe ka pjese perberese territoret e Shqiperise Natyrale se bashku me ato territore te tjera ku jetojne vellezerit tone te gjakut te njohur me emrin Arbanites ne Peleponez, Arnaut ne Anadoll, dhe Arberesh ne Kalabri.
E cfare ndryshimi kemi ne Shqiptaret e sotcem me Shqiptaret e mesjetes te quajtur Arber?

-Kemi fe te ndryshme!

E secili prej te pareve tane pjese e nje feje te caktuar te gjithe kane pesuar keqtratjtime, dhimbje, vrasje te kryera prej atyreve qe u perkisnin komuniteteve fetare te tjera.
A jane te pakta masakrat e muslimaneve kunder te krishtereve apo jane me te pakta ato te krishtereve kunder muslimaneve?
Imagjino gjithe ate lum gjaku te derdhur me ushtri qe udhehiqeshin prej urdherave te te njejte gjuhe, te perbera me ushtar te te njejti gjaku, te te njejtave zakone. Prej atyre ushtareve qe secili prej tyre do te jepte jeten per BESEN pa pasur parasysh orientimin fetar.
E pra gjithe keto gjema te ndodhura si pasoje e nje politike Semite te ushqyera prej objektivave me karkater shfarores.

Pra nje Shqiperi e Madhe nuk do te mund te konsideroheshe e tille nese nuk do te kurorezoheshe me nje shtet Arbanitesh ne Peleponez, me nje shtet Arbereshesh ne Kalabri, e me nje shtet Arnautesh ne Anadoll.

Per nje gje jam i bindur se Arbanitet, Arbereshet, e Arnautet jane vellezer gjaku me Shqiptaret pa dallim feje e me askend tjeter. E ja kam vene vetes detyre qe me cdo mundesi te kem te mundohem ta predikoj kete lloj filozofie pasi eshte me e drejta e mundeshme. Eshte nje filozofi qe rrjedh natyrshem, eshte dicka jo e imponuar ashtu sic mund te jete imponuar feja me origjine Abrahamike.

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Mbreteria e Zotit eshte ne qiell, jona eshte ne toke.

Ne qofte se nuk bindemi se jemi ne te vetmit qe duhet ta marrim fatin e puneve tona ne duart tona atehere jemi nen meshiren e fatit te duarve te te tjereve. Te dish te duash veten, do te thote ta kesh gjetur zotin brenda vetes dhe te jesh ne rrugen e drejte per ta dashur ate dhe per ta pranuar ashtu sic eshte. Po kush eshte Zoti? Une jame Zoti, Ti je Zoti, Ne jemi Zota. Pavaresisht se jemi qenie te gjalla dhe kemi nevoja te perbashketa si: buka, uji, trashegimia; secili prej nesh eshte i vecante dhe unik ne kete bote. Jemi forma me perfekte e cdo gjallese ne toke dhe perfeksionohemi akoma me shume nese arrijme ti ndertojme vete fatet e ardhmerise sone. Fjala e Zotit nuk eshte e koduar brenda teksteve me origjine Semite, ajo bluhet brenda mendjes sone e cila eshte nje prej atyreve pjese te trupit tone qe nuk njeh limite.
Zotin e kane frike vetem frikacaket dhe deshtaket qe nuk jane te afte te ndertojne nje jete normale midis te gjalleve. Te jetosh me friken e Zotit do te thote te jetosh gjithe jeten i gatshem per t’u perulur veti kjo qe eshte pjese karakteristike e qenieve inferiore. Iliret, Traket, Etrusket dege te Pellazgeve kane qene Zota ne keto troje. Ata ecnin si Zota, flisnin si Zota, luftonin si Zota, ligjeronin si Zota, jetonin si Zota. Ndaj dhe kryqezimi i 6000 Trakeve pergjate Via Appia me ne krye Spartakun eshte shume here me shume domethenes e kumptimplote sesa ai i kryqezimit te nje Semiti te quajtur Jezus. Eshte shume here me shume domethenes se vdekja e nje Semiti tjeter te quajtur Muhamed.
Jezusi vdiq per te shpetuar cifutet prej zgjedhes Romake, e Muhamedi luftoi per Arabet. Pyetja shtrohet: Cfare na lidh ne me Semitet? Per mendimin tim asgje. Jemi kategorikisht te kundert qofte ne rrace e gen, qofte ne kulture dhe ne menyre te te filozofuarit. Perse vazhdojme te strehojme dhe te mbajme rreth nesh nje kulture qe vjen prej nej rrace aliene brenda territoreve te te pareve tane qe dikur me perpare kane qene Zota?
Perse duhet te pranojme qe te na behen udherrefyes shpirteror e moral doke te hartuara prej nje rrace tjeter? Keto doka qe gjoja kane ardhur vete prej Zotit. Po kush jane ata qe jane ngaterruar me gjerat e Zotit, njerez te vecante? Me te vecante se Pellazget? Semitet?????

Tokat Shqipetare-Arberore nen petkun e feve me origjine Semite

Tokat Shqipetare-Arberore nen petkun e feve me origjine Semite

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Jemi ndertuar sipas shembelltyres se Zotit, jemi Zota ne toke.

Ky blog bazohet ne faktin se filozofia eshte nena e gjithe shkencave dhe se fete e ndryshme jane te bazuara ne nje filozofi te caktuar. Fete me prejardhje Indiane jane te bazuara ne nje kulture me filozofi Indiane, fete me prejardhje Aziatike jane te bazuara ne filozofi Aziatike, dhe fete me origjine Semite jane te bazuara ne filozofi, ideologji, dhe kulture Semite.

Islami e Krishterimi jane dy fe qe e kane prejardhjen prej Abrahamit e Abrahami vet eshte çifut, ku vete cifutet bejne pjese ne familjen e madhe te Semiteve.
Pervec Krishterimit dhe Islamit gjithashtu edhe Judaizmi eshte nje tjeter fe me origjine Abrahamike.

Semitet nuk jane Europian. Si gen e rrace, ata jane te perqendruar ne Orient (Lindjen e Mesme) e Afriken e Veriut. E pavaresisht ketij fakti, Krishterimi eshte nje ideologji qe personifikon identitetin e disa shteteve Europiane. Kjo lloj feje ose filozofie jo vetem qe eshte pjese e identietit te disa shteteve, por eshte faktor kryesor per mbijetesen e qytetareve te ketyre shteteve. U duket vetja pa vlere, ne qofte se nuk mund te arrijne te identifikohen dot me kete fe.

Pervec Eurpianeve, Cifutet dhe Arabet e personifikojne veten e tyre me filozofi Semite. (Arabet duke u perfaqesuar prej Islamit e Cifutet tek Judaizmi) Ne qofte se Arabet dhe Cifutet jane pjese e grupit Semit, po Europianet qe nuk jane a e kane te domosdoshme besimin e nje idologjie qe nuk perputhet me doket e tyre?

Diagram i feve me origjine Abrahamike

Leave a comment

Filed under Uncategorized